Skandalozna trka u Abu Dabiju, Ferstapen šampion prvi put u karijeri

Maks Ferstapen i Luis Hamilton Foto: Reuters

Jedna od najkontroverznijih trka u istoriji održana je danas u Abu Dabiju, a do titule u posljednjem krugu takmičenja ove godine došao je Max Verstappen (Maks Ferstapen) , koji je u dramatičnoj završnici pretekao Lewisa Hamiltona (Luisa Hamiltona) i prvi prošao kroz cilj.

Maks Ferstapen: “Ljudi, jel možemo ovo da radimo još nekih 15 godina.”

Ferstapen je tako spriječio Hamiltona da osvoji rekordnu osmu šampionsku titulu i ostavi iza se čuvenog Njemca Michaela Schumachera (Mihaela Šumahera) koji je sedam puta bio šampion svijeta u formuli 1.

Holanđanin je tako svojoj zemlji donio prvu šampionsku titulu u istoriji, iako trka za njega nije počela kako je želio, pošto je krenuo sa pol pozicije, ali je Hamilton startovao bolje i preuzeo lidersku poziciju.

Pokušao je Ferstapen da uzvrati u tom prvom krugu,došlo je do blagog kontakta dvojice vozača, Hamilton je skrenuo sa staze, presjekao krivinu i vratio se na stazu kao lider.

Organizatori i FIA su smatrali da je sve uredu i da nema razloga za istragu, pa je trka nastavljena sa nepromjenjenim redosljedom i bez kazni za vozače.

Sjajno je vozio Hamilton, a onda se ušlo u finiš trke, pet krugova prije kraja Britanac je imao 12 sekundi prednosti, Ferstapenu je trebalo čudo, i ono se dogodilo.

“Nemamo riječi, ne znamo šta da ti kažemo”, rekli su Luisu iz tima.

Došlo je do incidenta, na stazu je izašlo sigurnosno vozilo i poklon je Holanđanin znao da iskoristi i u finišu osvoji prvu šampionsku titulu kada je trka puštena pred početak posljednjeg kruga.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me