Skupština usvojila predlog vezan za upravljanje Fudbalskim klubom ”Berane”


Na današnjoj sjednici Opštine Berane, sazvanoj po hitnom postupku, usvojen je Predlog odluke o davanju saglasnosti za zaključivanja ugovora o sponzorstvu i upravljanju sa Fudbalskim klubom “Berane”.

Predlog je usvojen sa 25 glasova – za, bez glasova protiv i pet uzdražanih glasova.

U ime predlagača ugovora o sponzorstvu i upravljanja fudbalskim klubom ”Berane” i o činjenicama i motivima zbog kojih se uprava Opštine Berane opredijelila, prvi put u istoriji, da posegnu za jednom oblukom privatno-javnog partnerskog odnosa sa firmom zainteresovanom za ulaganje u jedan od dva sportska kluba u Beranama, čiji je osnivač Opština Berane, izvijestio je potpredsjednik opštine Damjan Ćulafić.

– Fudbalski klub “Berane” je simbol fudbala u Beranama, odnosno sportski klub koji kroz različite nazive i oblike funkcionisanja ove godine navršava 102 godine postojanja. Okolnost da u smislu organizovanja građana Berana fudbal predstavlja jedan od brendova, se epitetom tradicije, kao i činjenica da je poslednjih decenija fudbalski klub imao veoma skromne takmičarske rezultate, obavezuje novo opštinsko rukovodstvo koristeći pruženu priliku uloži svoj napor i otvori vrata kluba za ulaganje inostranog kapitala. Cilj je da se svim selekcijama kluba obzbijede još bolji uslovi, stručni kadar finansiski podrži I kadrovski ojača uprava kluba obnovi i divarsifikuje, a gledanost utakmica omasovi, posebno kroz planirani cilj da Berane bude standardni prvoligaš, što već duži niz godina nije. Svjesni da je u sportu finansijski momenat danas krucijalno važan, prihvatili smo ponudu firme “Niagara Sports Company” i vlasnika Endija Bare, svjetski poznatog fudbalskog menadžera i sačinili predlog ugovora koji je pred odbornicima”, rekao je Ćulafić u uvodnom izlaganju.

Dodao je da je ugovorom definisano da je zajedničko finansijsko ulaganje Opštine i sponzora u Drugoj fudbalskoj ligi minimum 150.000 eura godišnje, a u Prvoj ligi 200.000 eura, uz dotacije FSCG, čiji iznos zavisi od ranga takmičenja.

– Mišljenja smo da će to biti dovoljno da klub bude standardan prvoligaš. Opština će godišnje izdvajati 75.000 eura, i to će biti naše jedino ulaganje. Sva nedostajuća sredstva do minimalno utvrđenog iznosa obezbijediće sponzor, pri čemu je jedna od ugovornih odredaba da sponzor u klub neće uložiti ni euro manje od Opštine”, rekao je Ćulafić i istakao da će ugovor biti potpisan na pet godina sa mogućnošću produženja, a sadrži i raskidne uslove i klauzule, što Opštini Berane daje sigurnost i otklanja bojazni da pred sobom imaju nepravičan ugovor.

Autor: Olivera V.

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me