Spajić u Vašingtonu: Spremni smo da budemo posvećena i kredibilna članica

Premijer Milojko Spajić, koji predvodi crnogorsku delegaciju na NATO Samitu u Vašingtonu, kazao je, uoči početka današnjeg sastanka da mu je čast da predvodi crnogorski tim, posebno jer, kako je rekao, obilježavamo 75 godišnjicu od potpisavanja osnivačkog akta NATO.

-Ovo je najuspješniji vojni savez u istoriji i ponosni smo što smo jedna od saveznica. Imamo 32 saveznice, koje su posvećene Alijansi i pokazujemo jedinstvo više nego ikada, a 23 zemlje članice, trenutno izdvaju dva odsto za odbranu – rekao je Spajić.

Crna Gora je, podsjetio je, jedna od njih.

-Investiramo u modernizaciju u opremu sa 35 odsto našeg vojnog budžeta. Spremni smo da budemo posvećen, pouzdan, kredibilan partner NATO – naglasio je Spajić.  

NATO Samit počeo je danas u Vašingtonu, a jedna od glavnih tema je Ukrajina. 

Na početku samita predsjednika država i vlada članica NATO u Vašingtonu američki predsjednik Džo Bajden najavio je da će, zajedno sa partnerima, Ukrajini staviti na raspolaganje dodatno oružje za odbranu. Zajedno sa Njemačkom, Rumunijom, Holandijom i Italijom biće isporučeni „dodatni strateški sistemi protivvazdušne odbrane, između ostalog i dodatne baterije sistema Patriot koje će pokloniti Sjedinjene Države, Njemačka i Rumunija“.

Bajden je u svom govoru na svečanosti povodom jubileja 75 godina postojanja NATO rekao da će Ukrajina tokom iduće godine dobiti i stotine dodatnih raketa.

Izvor: Pobjeda

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.