Uprava za inspekcijske poslove uvodi softver: Na jedan klik pregled dozvola, rješenja, UT uslova…

foto: Dan

Uprava za inspekcijske poslove uvešće softvere za interno i eksterno takozvano kruženje dokumenata koji će unaprijediti rad svih organa, a posebno inspekcijski nadzor. Uz pomoć ovog softvera, kako je saopštio Branko Kovačević, v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove.

kaže da će svi sekretarijati, uprave i službe kojima je u opisu poslova održavanje i kontrola komunalnog reda imati interni, elektronski kodiran prostor za uvid u donijetu dokumentaciju po određenim predmetima iz nadležnosti svih postupajućih organa.

– Tako će inspektor Uprave za inspekcijske poslove u par „klikova“ kada zaprimi prijavu za inspekcijsk nadzor, recimo vezano za poslovanje ugostiteljskih bašti, kroz novi softver moći jasno da vidi da li ugostiteljski objekat posjeduje potrebnu dokumentaciju iz nadležnosti Sekretarijata za komunalne poslove odnosno UTU uslove. Moći će da vidi da li je Uprava lokalnih javnih prihoda donijela rješenje o plaćanju takse, da li ugostiteljski objekat ima rješenje o radu, da li je glavni gradski arhitekta postupao iz svojih nadležnosti, te u kojoj se fazi nalazi inspekcijski nadzor u svakom trenutku – saopštio je Kovačević.

Kovačević kaže da će čitavo poslovanje Glavnog grada biće transparentnije i za građane.

– Građani će jednostavnim pristupom aplikacijama moći da podnesu prijavu, i da prate postupak po njoj, dok će naši inspektori imati potpuno pregledan informatički prostor za elektronsko skladištenje dokumentacije po svakoj fazi inspekcijskog nadzora – naveo je Kovačević.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.