Veljoviću još sude na Cetinju

foto:Dan

Ponovljeno suđenje bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću zbog napada na policajca i dalje je u toku u Osnovnom sudu u Cetinju.

U maju prošle godine ukinuta je prvostepena presuda kojom je bio oslobođen krivice. Nakon toga, po nalogu SDT-a, stavljene su mu lisice na ruke zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.

– Vezano za predmet u kojem je okrivljeni Veselin Veljović, u pomenutom krivičnom predmetu glavni pretresi se uredno zakazuju, a dokazni postupak je u toku. U ponovnom postupku, do sada su odložena četiri, a održana dva glavna pretresa, a naredni glavni pretres zakazan je za 8. april – saopštila je za „Dan“ Tamara Lekić, savjetnica u Osnovnom sudu na Cetinju.

Veljović je optužen za napad na policajca na protestu protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Oslobađajuću presudu izrekla je sudija cetinjskog suda Marija Ćupić. Nakon izricanja presude, Veljović je rekao da tužilac Sanja Radunović od samog početka nije uvažavala istinu i činjenice.

U završnim riječima tužiteljka je ocijenila da su u provedenim dokazima u svemu potvrđeni navodi iz optužnog akta, predlažući da se Veljović proglasi krivim. Kako je istakla, navodi iz optužnog akta potvrđeni su i video-zapisom sa kritičnog događaja 5. septembra.

Izvor: Dan

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.