Vučurović: I djeca vide da je Đukanović prekršio Ustav

Vučurović

Sve smo uradili na vrijeme i 19. septembra obavijestili predsjednika Crne Gore da postoji saglasnost svih stranaka pobjednica od 30. avgusta 2020. da Miodrag Lekić bude mandatar. Nakon toga nastupa hajdučija, kršenje Ustava i državni udar u režiji Mila Đukanovića, koji na konsultacije nije pozvao predstavnike Radničke partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, Civisa i Demosa, čiji je lider Miodrag Lekić čak predložen za mandatara, a pozvao je Liberalnu partiju, koja ima jednog poslanika, i predstavnika albanske stranke koja čak i nema poslanika u parlamentu. Dakle, ne treba Ustavni sud da utvrdi ono što i mala djeca vide i nema toga Ustavnog suda koji bi se drugačije izjasnio od onoga što je očigledno: da je Milo Đukanović teško prekršio Ustav, kazao je za “Dan” Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF) i Nove srpske demokratije (NSD).

Vučurović je istakao da je bilo potpuno normalno da parlamentarna većina stane u odbranu Ustava i ustavnog poretka, dodajući da su sa 41 potpisom poslanika pokrenuli inicijativu za smjenu predsjednika Crne Gore.

On je ovim ponašanjem samo još jednom potvrdio da je spreman na svaku podlost i nezakonitost kako bi se još malo održao na ovoj poziciji, što je i očekivano od onoga koji decenijama vlada ucjenama, krađom izbora i saradnjom sa mafijom i narko-kartelima. Zato on pod hitno mora biti smijenjen i Skupština, kao majka svih vlasti, a kako bi zaštitila državu i pravni poredak, to treba što prije da učini. Naravno, prepoznajemo i neke pravnike koji su spremni da za “darove” Mila Đukanovića pravo bace pod noge i učine sve kako bi ga zaštitili, ali je uzalud – rekao je Vučurović.

Prema njegovom mišljenju, nema sumnje da se ovim kršenjem Ustava i državnim udarom u režiji Mila Đukanovića mora pozabaviti i Specijalno državno tužilaštvo (SDT), kao i svim onim drugim teškim krivičnim djelima koja je lider DPS-a činio decenijama.

– Nalazimo se na prekretnici, sada je veoma važno da 41 poslanik bude jedinstven i da donosimo jasne i precizne odluke za spas Crne Gore, a prva je smjena Mila Đukanovića. I veoma je važno da se prekinu svađe i sukobi između stranaka pobjednica 30. avgusta i da se koncentrišemo na DPS i Mila Đukanovića – ističe Vučurović.

On se osvrnuo i na pregovore parlamentarne većine oko konstituisanja vlasti.

– Javno odajem priznanje Andriji Mandiću na tome kako je vodio pregovore stranaka koje su pobijedile 30. avgusta 2020. godine. Treba čestitati svima koji su učestvovali u pregovorima, jer ne zaboravimo da su to partije sa različitim programima i ideologijama, i za nas u DF-u je najvažnije da se do dogovora dođe. Ja sam siguran da će ljudi iz DF-a koji budu u Vladi dati sve od sebe da naprave odlične rezultate na dobro Crne Gore i svih njenih građana, kao što i DF nepokolebljivo vodi svoju borbu za slobodnu Crnu Goru – kazao je Vučurović.

Ističe i da se DF snažno zalaže da se odblokiraju sve institucije.

– To je i jedan od preduslova da se nastavi put Crne Gore ka EU i sigurno ćemo dati svoj doprinos. Sada smo u fazi saslušanja kandidata za Ustavni sud pred Ustavnim odborom Skupštine Crne Gore i postoji mogućnost da će se doći do rješenja – rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, država nosi teško breme vladavine jednog čovjeka i njegove partijsko-kriminalne organizacije.

– Sve institucije su decenijama bile u službi njihovog opstanka na vlasti. Zato se nalazimo u fazi kada te zarobljene institucije treba osloboditi. Nema sumnje da su tužilaštvo, sudstvo, ANB i policija još uvijek pod teretom kadrova koji su bili na usluzi DPS-u i mafiji i slijedi mukotrpan i težak posao da se izvrše reforme i da profunkcionišu sve te institucije – naglasio je Vučurović.

guest
Nije obavezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me