Vujošević: Uprava za inspekcijske poslove pred reformom, 321 zaposleni brine za posao

Foto: Vijesti

Uprava za inspekcijske poslove ima 321 zaposlenog koji su sada zabrinuti za svoju sudbinu i poslove, jer nova Vlada planira reformu ovog državnog organa.

To je saopšteno na pres konferenciji povodom gašenja – decentralizacije Uprave za inspekcijske poslove (UIP). Da je reorganizacija bila očekivana, kazala je direktorica UIP-a Ana Vujošević.

Ona je navela da još nisu imali dijalog sa Vladom povodom ovog procesa. Vujošević je kazala da se pitaju gdje će se svih 321 radnika zaposliti u slučaju reorganizacije.

Vujošević je navela da traje zimska turistička sezona tokom koje radi veći broj inspektora, te da je pitanje kako će se nadzor vršiti u tokom predstojeće ljetnje sezone. Dodala je da u informaciji koja je na sajtu Vlade, piše da ova Uprava nije bila dovoljno efikasna. Ona se kako kaže, sa time ne slaže i smatra da su postigli značajne rezultate.

Naglasila je da Informaciju o reorganizaciji nisu dobili službenim putem već su je pročitali na sajtu Vlade. Vujošević tvrdi da je trenutno model efikasan te da vjeruje da neće doći do reformi koje Vlada planira. Ona je kazala da u decembru, tokom razgovora u Vladi nije bilo plana o reformi, te da je tada rečeno samo da se UIP mora kadrovski jačati.

“U zemljama okruženja je i dalje na snazi jedinstveni organ, unutar kojeg rade inspekcije”, navela je Vujošević.

Ona je kazala da će učiniti sve što bude moguće da zaštiti radnike te da će ako dođe do reforme, to biti izuzetno dugi proces. Ona je navela da želi da vidi analize, konkretne korake, te da se UIP ne može rasformirati tokom noći.

“Došlo bi do kolapsa informacionog sistema”, navela je ona i naglasila da je saradnja ključna.

Pomoćnik direktorice Darko Rašović dodao je da je analiza neophodna i da je bez nje, riječ o ishitrenoj odluci. Rašović je naglasio da je u većini zemalja ovaj organ nezavisan te da bi ovom odlukom, resori stekli veću kontrolu nad inspekcijama.

Izvor: Vijesti

Subscribe
Notify of
guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me

 

PRIJAVI PROBLEM!

Uređivački tim Press Onlin Portal-a garantuje anonimnost svima koji prijave problem i obavezuje se da će po važećem “Zakonu o zaštiti podataka i ličnosti” štititi izvor.

Prioritet će imati prijave za nezakonite procedure javnih tendera.