Zahvaljujući ŽFK “Breznica” startovala grupna faza UEFA Lige šampiona za žene u Crnoj Gori

Sa jučerašnje konferencije Foto: PRESS

Zahvaljujući Fudbalskom klubu “Breznica” Evropa je ponovo u Crnoj Gori. Taj sportski kolektiv je četvrti put domaćin grupne faze UEFA Lige šampiona za žene – kvalifikacione grupe 10. u Podgorici od 17. do 22. avgusta.

U Verde kompleksu u Podgorici juče je organizovana konferencija za štampu na kojoj su povodom tog važnog takmičenja govorili trener ŽFK “Breznica” Zoran Vuković i vršilac dužnosti sekretara Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović.

Vuković je kazao da je taj sportski kolektiv dobio podršku Ministarstva sporta i mladih, koju dobija svake godine.

“Podršku dobijamo zato što smo važan klub u Crnoj Gori kad je u pitanju ženski fudbal i zato što na polju ženskog sporta i fudbala želimo da napravimo nešto veliko. Moram da kažem da smo imali dosta poteškoća da organizujemo UEFA Ligu šampiona za žene. Mislim da svaka država treba da je ponosna da neki klub dobije organizaciju Lige šampiona u bilo kojem sportu. Drago mi je što je to “Breznica” i drago mi je što dolazimo iz Pljevalja. Nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo biti pravi na takmičenju. Svaki naš šut na gol je velika stvar za sport, posebno u stanju u kojem se nalazimo u Crnoj Gori, ali nadam se da će u narednom periodu biti sve bolje. Hvala svim ljudima koji su nam pomogli da organizujemo ovdje Ligu šampiona, a bilo ih je sigurno dosta, prijatelja našeg kluba naše braće koji su nam izašli u susret i što se tiče stadiona i što se tiče terena za treninge i same organizacije. Pokazali su da su veliki ljudi i da ne gledaju ko je ko i hvala im na tome. Ovom prilikom ne bih ih nabrajao imenice, jer je puno prijatelja koji su nas podržali ne samo iz Crne Gore već i iz regiona”, rekao je Vuković.

Sa konferencije: Rašović (lijevo) i Vuković Foto: PRESS

Dodao je da ih je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević obavijestio da će doći da ih bodri u Petrovcu na utakmici.

“Od juče smo dobili zvaničnu potvrdu da će naš klub u naredne dvije godine zajedno sa fudbalskim klubom “Crvena Zvezda”, organizacijom “Zid” iz Podgorice i još jednom organizacijom iz Makedonije, realizovati jedan veliki ERASMUS projekat Evropske unije i mislim da smo prvi klub koji je sa ovih prostora koji će imati priliku da radi na takvom i sičnom projektu. To je lijepa vijest ne samo za naš klub i mogu da kažem da nas je to veoma obradovalo. Takođe, zahvalio bih se i Opštini Pljevlja koja nas u svemu podržava”, kazao je Vuković.

Rašović je sa druge strane istakao da je nedavno konstituisana 43. Vlada donijela promjene institucionalnog okvira u oblasti sporta i mladih.

“Naš cilj je snaženje pomenutih oblasti i aktivizam u kontekstu njihovog daljeg unapređenja. Upravo u tom duhu posvetili smo posebnu pažnju unapređenju sporta u Crnoj Gori. Fudbalski klub “Breznica” – Pljevlja prepoznat je kao sportski kolektiv koji se godinama bori na polju popularizacije sporta za djecu i omladinu, a najviše sporta kod ženske populacije. Zato ovom prilikom želim da istaknem da ćemo sa FK “Breznica” nastaviti do sada dobru saradnju i djelovanje na planu unapređenja sporta u Crnoj Gori”, rekao je Rašović. On je poželio svim učesnicima puno uspjeha na takmičenju.

Na jučerašnjoj konferenciji nije bilo predstavnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), na čijem čelu je Dejan Savićević. Sa druge strane, ŽFK “Breznica” juče je podržao kandidat za predsjednika FSCG Jovan Kaluđerović, koji je poželio našim fudbalerkama puno sreće na takmičenju UEFA Lige šampiona.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me