Ljiljanić: Dionica auto puta biće otvorena za saobraćaj u špicu sezone

Foto: RTCG

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić kazao je da očekuje da će završna testiranja za bezbjednost na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljare biti uskoro završena, te da će u špicu sezone biti pušten saobraćaj.

“Mi dajemo sve od sebe da ta testiranja što prije završimo i da imamo auto-put pušten u saobraćaj za vrijeme ljetnje sezone. Očekujemo da će ta testiranja završiti i da ćemo u špicu sezone imati saobraćaj”, kazao je on.

Građevinski radovi na auto-putu potpuno su završeni, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu trase koji su do sada čekali zbog vremenskih prilika.

“To su radovi na ozelenjavanju kosina, ostrva i neki fini radovi. A radovi koji se ne vide, a na kojima se intenzivno radi su ispitivanja i testiranje elektro-mašinskih instalacija u tunelima i svih sistema koji se odnose na bezbjednost saobraćaja”, kazao je Ljiljanić.

On objašnjavada se radi na testiranju protivpožarnih sistema i sistema video nadzora i kontrole saobraćaja kompletnog auto-puta.

“Čitav auto-put je pokriven kamerama. Imamo oko 500 kamera čiji se prenos slike i nadzor vrši iz komandnog centra. Ekipe koje će opsluživati auto-put će biti smještene na Pelevom brijegu. Formirali smo svoju vatrogasnu službu koja će imati oko 30 pripadnika”, kazao je Ljiljanić.

On je istakao da je na auto-putu prisutna i policija koja će u probnom periodu početkom sezone vršiti kontrolu na putu.

Podsjetio je da naš auto-put ima 16 tunela od kojih su neki dosta dugački što je malo otežalo radove.

guest
Nije obavezno
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pratite PRESS online portal na Facebook-u.

Marketing

Sve informacije vezane za oglašavanje na našem sajtu možete dobiti putem email-a: marketing@press.co.me